Ignifugare lemn

Servicii de calitate pentru

Ignifugare lemn

Lemnul este principalul material pentru constructii, folosit inca din antichitate. Principalii inamici ai lemnului sunt focul, apa si dăunătorii biologici (carii, ciuperci, mucegai). Evident ca există și servicii care combat acești inamici: ignifugare lemn, tratament hidrofug și tratament insectofungicid.

 • 100% Satisfacție garantată
 • 100% Lucrare de calitate
 • Personal calificat
 • Profesionalism și seriozitate

Intreprinderea noastră execută servicii de ignifugare lemnhidrofugare și insectofungicizare.

Ignifugare lemn este un tratament aplicat lemnului care intr-un final duce la mărirea rezistenței acestuia la foc, timp necesar pentru evacuarea locatarilor și sosirea la fața locului a echipajelor de pompieri.

Ignifugarea se va face conform “Normelor tehnice privind ignifugarea materialelor si produselor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii” indicativ C58-96, aprobate de MLPAT cu ordinul Nr. 24/N din 3 aprilie 1996.

Ignifugarea se poate realiza prin trei procedee: imersie, pulverizare sau pensulare. Suprafața pe care se va executa aceste tratamente trebuie să fie curată, fără praf, decojită. În cazul în care lemnul a mai fost ignifugat se îndepărteaza pelicula ignifugă, după care se trece la ignifugarea propriu-zisă. Crăpăturile și nodurile se chituiesc cu un amestec din soluția ignifugă și praf de cretă.

Odată cu procesul de ignifugare lemn se vor trata și epruvetele ce vor fi trimise la un laborator acreditat care vor certifica dacă ignifugarea este eficace.

Întrucât prin ignifugare nu se elimina în totalitate posibilitatea de aprindere a materialelor protejate, nu se exclude luarea de catre beneficiar a tuturor măsurilor de securitate și protecție contra incendiilor.

Asigurăm

 • Promptitudine

  01

  Lucrările se fac colaborând cu dirigintele de șantier pentru a nu influența sau pentru reduce la minim interferențele asupra activităților curente.

 • Calitate

  02

  Soluţiile folosite sunt avizate de către Centrul Naţional pentru Securitate la Incendiu şi Protecţie Civilă din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

 • Garanție

  03

  Toate lucrările se fac respectând procedurile în vigoare, beneficiind de garanție pentru o perioadă de 2 ani.

Contactează-ne dacă

Ai nevoie de o lucrare de ignifugare?

Call center

+40 751 128 148

Sună fără reținere