Pe lângă servicii de ignifugare aplicate elementelor din lemn, se poate executa și tratament de insectofungicizare. De preferat este realizarea unui tratament complex, acesta să asigure tratamentul lemnului pentru toți inamicii naturali: carii, ciupeci, insecte, mucegaiuri și deasemeni tratamentul ignifug.

Soluțiile folosite de noi oferă lemnului protecție pe termen lung împotriva ciupercilor, mucegaiului și insectelor dăunătoare lemnului. Sunt utilizate chiar și atunci când este nevoie de eradicarea insectelor în lemnul deja atacat, în plus asigură protecție preventivă împotriva tuturor dăunătorilor biotici.

Tratamentul lemnului aflat la exterior trebuie să realizeze pe lângă tratamentul anticarii, antifungic, insecticid, ignifug și tratamentul de hidrofugare al lemnului. Hidrofugarea lemnului este necesară pentru păstrarea substanțelor active în lupta împotriva cariilor, ciupecilor mucegaiurilor și insectelor, dar și pentru păstrarea calităților fizice a lemnului. Soluțiile folosite de noi conțin uleiuri speciale pentru realizarea protecției hidrofuge.