Lemnul este principalul material pentru constructii, folosit inca din antichitate. Principalii inamici ai lemnului sunt focul, apa si dăunătorii biologici (carii, ciuperci, mucegai). Evident ca există și servicii care combat acești inamici: ignifugare lemn, tratament hidrofug și tratament insectofungicid.

Intreprinderea noastră execută servicii de ignifugare lemn, hidrofugare și insectofungicizare.

Ignifugare lemn este un tratament aplicat lemnului care intr-un final duce la mărirea rezistenței acestuia la foc, timp necesar pentru evacuarea locatarilor și sosirea la fața locului a echipajelor de pompieri.

Ignifugarea se va face conform “Normelor tehnice privind ignifugarea materialelor si produselor combustibile din lemn si textile utilizate in constructii” indicativ C58-96, aprobate de MLPAT cu ordinul Nr. 24/N din 3 aprilie 1996.

Ignifugarea se poate realiza prin trei procedee: imersie, pulverizare sau pensulare. Suprafața pe care se va executa aceste tratamente trebuie să fie curată, fără praf, decojită. În cazul în care lemnul a mai fost ignifugat se îndepărteaza pelicula ignifugă, după care se trece la ignifugarea propriu-zisă. Crăpăturile și nodurile se chituiesc cu un amestec din soluția ignifugă și praf de cretă.

Odată cu procesul de ignifugare lemn se vor trata și epruvetele ce vor fi trimise la un laborator acreditat care vor certifica daca ignifugarea este eficace.

Întrucât prin ignifugare nu se elimina in totalitate posibilitatea de aprindere a materialelor protejate, nu se exclude luarea de catre beneficiar a tuturor masurilor de securitate si protectie contra incendiilor.